Κρίση μελών ΔΕΠ

 

·       Η σημερινή κατάσταση

 

Οι κρίσεις των μελών ΔΕΠ δεν αφορούν το σύνολο των διδασκόντων υπάρχουν καθηγητές που δεν κρίνονται ποτέ! Γενικά, η σχετική διαδικασία είναι κλειστή και συνοπτική. Δεν ενισχύει την παραγωγικότητα των διδασκόντων, δεν δίνει κίνητρα για έρευνα. Τέλος δεν λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η μεταδοτικότητα, οι γνώσεις ψυχολογίας και η απήχηση των διδασκόντων στο φοιτητικό κόσμο.

 

·       Τι προτείνουμε

 

1.     Κανένας καθηγητής δεν μπορεί να είναι υπεράνω τακτικής κρίσης, ούτε και αυτοί της Α’ βαθμίδας. Η κρίση πρέπει να γίνεται ανά τριετία.

 

2.     Οι ανάγκες για την κάλυψη θέσεων ανά γνωστικό αντικείμενο πρέπει να είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του τμήματος. Το Κράτος δεν πρέπει να έχει καμία παρέμβαση, διότι πολύ απλά δεν μπορεί να γνωρίζει αν π.χ. το Τμήμα Περιβάλλοντος Μυτιλήνης χρειάζεται διδάσκοντες και σε ποια Θέση. Το σύστημα κρίσης πρέπει να λαμβάνει υπόψη το βιογραφικό του καθηγητή, τις δημοσιεύσεις, το συγγραφικό έργο, την τυχόν ερευνητική δουλειά του.

 

3.     Οι φοιτητές πρέπει να έχουν λόγο σε θέματα μεταδοτικότητας- κατανόησης της διδασκόμενης ύλης, όπως και σε θέματα παρουσίας του καθηγητή στα αμφιθέατρα και σε εργαστήρια. Πρέπει να επισημαίνεται αυτό γιατί απλά πρέπει να εκλείψει ο καθηγητής-φάντασμα.

 

 

BACK TO THE TOP BACK TO THE HOME PAGE